ماه گرفتگی ۵ مرداد ۹۷

۱. امشب(جمعه ۵ مرداد ۹۷) یک ماه گرفتگی طولانی (گویا طولانی ترین در قرن حاضر) خواهیم داشت. حدود ۶ ساعت طول می‌کشه و از ساعت ۹:۴۴ دقیقه شروع می‌شه و ساعت ۵۱ دقیقه بامداد شنبه خسوف کامل رو می‌بینیم. توی همین شب مریخ هم به فاصله‌ی خیلی کمی از ماه (۶ درجه) قابل رویته و از شبهای دیگه هم پرنور تره.

ماه گرفتگی مرداد

۲. نجوم شاید کلمه‌ی پیچیده‌ای باشه اما از همین چیزای کوچیکش، یعنی یه ماه گرفتگی ساده، می‌شه واقعن به وجد اومد. لازم هم نیست حتمن یه تلسکوپ خفن چند میلیون تومنی داشته باشیم. با یه دوربین شکاری معمولی زیر یک میلیون تومن، و حتی بدون هیچ وسیله‌ای هنوز می‌شه خیلی چیزا دید که فکر رو می‌تونه واسه چند دقیقه تا حتی چند روز درگیر خودش کنه. امشب ماه گرفتگی رو دریابید و لذت ببرید. همین.

۳. یه خبر باحال هم که امروز بهش برخوردم این بود که دوستان ستاره شناس یک شیء پررنگ جدید در آسمان پیدا کردن: یک اختروش(!) که با ما ۱۳ میلیارد سال نوری فاصله داره، یعنی این تصویری که می‌بینیم درواقع تصویر این اختروش در ۱۳ میلیارد سال پیشه،  یعنی سالهای اولیه‌ی جهان ما، زمانی که فقط ۷ درصد از جهانی که‌ امروز می‌بینیم وجود داشت.  از نگاه کردن به ماه که خیلی نزدیکه تا پیدا کردن چیزی که عملن جزو دوردست ترین جایی که ما ممکنه حالا حالاها ببینیم می‌تونه پارادوکس باحالی باشه. این وسط هم کلی چیز دیگه هست واسه دیدن که شاید در آینده‌ی نزدیک سراغشون.

رضا کشاورز معتمدی نوشته شده توسط:

رضا کشاورزم و رضا کشاورز، منم :)

اولین کسی باشید که یک دیدگاه ارسال میکند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *