۱. آب هویج دو هزار تومن. آب انار سه هزار تومن. یک عدد پیتزا به همراه نوشابه هفت هزار تومن. فلافل سلف سرویس چهار هزار تومن. اینا قیمتای آشناییان. توی خیابونای تهران که راه برید، این عددا و تبلیغا رو زیاد میبینید. تازه همهی اینا جلوی چشم مشتری حاضر میشن. جلوی چشم مشتری هویج میره توی دستگاه یا فلافل پخته میشه. تا یکی دو سال پیش از این قیمتا خبر نبود. پیتزای زیر ده هزار تومن تقریبن نمیشد پیدا کرد، همینطور درمورد باقی اینایی که ذکر کردم.
۲. آب هویج از فیلتر رد نشده و پر از تفالهس. به انار با سرنگ آب تزریق میکنن که از تعداد انار کمتر از معمول، بتونن یه لیوان به مشتری تحویل بدن. فلافل که تکلیفش مشخصه: روغن کشنده و مادهای که معلوم نیست چند درصدش نخوده و چند درصدش مواد عجیب غریب(نخود چندان هم چیز ارزونی حساب نمیشه دیگه) و پیتزا هم که تکلیفش مشخصه.
۳. این ارزونی ها رو همه میتونن درک کنن: با کاهش کیفیت، هزینه کمتر شده و خب فروشنده سود کمتری هم میگیره. این رو شاید درمورد مثلن آب هویج بشه گفت اما در مورد پیتزا نه. در کنار کیفیت، سلامت هم باید مورد توجه قرار بگیره. این که صرفن به دلیل ارزون بودن، قبول کنیم که موجهه که سلامتیمون به خطر بیفته اصلن چیز شیرینی نیست.
۴. اینها شاید در ظاهر به نفع مردم باشن(جنس ارزون به دست مشتری میرسه) اما در واقع یک جور جنایت حساب میشن. با سلامت مشتری، مثل یه کالا برخورد میشه. این خوب نیست اصلن. در کنار اون کیفیت پایین کم کم از یه بهونه برای ارزون کردن، تبدیل میشه به یه قانون و به مرور هم قیمت برمی گرده سر جای خودش و … .
۵. هوای تهران آلوده بود. کی بی کیفیتی ماشینها رو بی اعتننا، فراموش کردیم و بهش عادت کردیم؟ کی بنزینی بی کیفیت رو قبول کردیم، چون می خواستیم بنزین ارزون داشته باشیم؟ ارزونی چیزی نیست که به راحتی به دست بیاد. پایین آوردن قیمت یقینن آخرین کاریه که باید انجام بشه و توی یه روز و یه سال قابل انجام نیست برای خیلی چیزا. این ارزونی های بی توجیه، اصلن چیز خوبی نیستن دوست من!
اولین کسی باشید که یک دیدگاه ارسال میکند.