۱. این سیستم نمایش اعدادی که امروز استفاده میکنیم به سیستم هندو-عربی معروفه. تا قبل از قرن ۱۴(حدودن) که این سیستم کاملن فراگیر بشه، در جهان غرب هنوز از سیستم رومی استفاده میکردن. منظورم همون ایکس و آی هاییه که روی یه سری ساعتا دیده میشن.
۲. اعداد رومی به این صورت کار میکنن که برای اعداد ۱ و ۵ و ۱۰ و ۵۰ و ۱۰۰ و ۵۰۰ و الخ، از یه سری نماد استفاده میکنن. ۱ میشه I، و پنج رو با V نشون میدن. بعد برای این که مثلن عدد هفت داشته باشیم، یه پنج و دو تا یک رو باید بذاریم کنار هم: VII. البته یه سری قواعد جزیی تر هم داره که توی صفحه ویکیپدیای اعداد رومی میتونین ببینین.
۳. یه روز از حوصله سر رفتگی و ۲ ساعت فراغت، به سرم زد کدی بنویسم که یه عدد بگیره و معادل رومی اون رو تولید کنه. حاصل رو گذاشتم روی گیتهابم. فعلن واسه اعداد کوچکتر از ۱۰۰۰ کار می کنه و بسط دادنشم زیاد سخت نیست. با پایتون ۳ نوشته شده. از هیچ لایبرری خاصی هم استفاده نکردم. کلن هم با همون مهارتای پایهی برنامه نویسی انجام شده کار. شاید البته بشه جور بهتری هم انجام داد این کارو ولی چون هدفم سرگرمی بود و نه رفع نیاز، دنبال نمونههای مشابهش نگشتم.
اولین کسی باشید که یک دیدگاه ارسال میکند.