۱. دنیای کتابای کاغذی خیلی سادهس: کتاب رو میخری/قرض میگیری/کرایه میکنی و میری میشینی یه گوشه و میخونی. فوقش توی انتخاب مترجم حق انتخاب داشته باشی و در موادر نادر بین جلد شومیز و گالینگور حق تصمیم بهت بدن. ولی توی کتابهای دیجیتالی یکم تنوع بالاست. از فرمتها گرفته تا راههایی که برای خوندن هست. این احتمالن اولین شمارهی تجربههای منه که به مرور میذارم اینجا.
۲. پی دی اف خوندن سرراست ترین حالته. باز میکنی و میخونی. وقتی داشتم داستان یک انقلابی تصادفی رو میخوندم که قبلن هم در موردش نوشتم، تصادفی به یه برنامهی جالب رسیدم. Mendeley یه نرمافزاره که سادهترین کاری که میکنه اینه که فایلهای پیدیاف رو باز میکنه. امکانات عرف رو هم میده: هایلایت کردن و بوکمارک کردن و یادداشت نوشتن گوشهی کتاب. با ساختن یه اکانت رایگان این امکان رو هم میده که از ۲ گیگابایت فضا برای نگهداشتن کتابا استفاده کنی. برای اکثر پلتفرمهای رایج هم نسخههای مخصوص داره: هم ویندوز/لینوکس/مک برای دستکتاپ و هم اندروید/ویندوز/آیاواس برای موبایل.
۳. یکی از مشکلات پیدیاف خوندن من همیشه این بود: گاهی با لپتاپم پیش میرفتم و گاهی با یه تبلت ۷ اینچی. همیشه به یاد داشتن این که تا کجا پیش رفتم تو کتاب برام سخت بود. مندلی یه قابلیت جالبش اینه که اگه با استفاده از این اکانت رایگانش میشه دستگاهها رو با هم سینک کرد. حاصل خیلی خوبه: کتاب رو روی لپتاپت پیش میری و بعد خسته میشی. وقتی ۲ساعت بعد توی تاکسی حوصلهت سررفت فقط کافیه به مدت چندثانیه به اینترنت وصل بشی. با این کار وقتی نرمافزار رو روی موبایل/تبلتت باز کنی دقیقن همون صفحهای میاد جلوی چشمت که آخرین بار پای کامپیوترت دیده بودی.
- مندلی رو میتونید از سایتش برای توزیعای مبتنی بر دبین (از جمله اوبونتوی ۱۲ به بعد) از سایتشون دانلود کنین. راهنمای خوبی هم دارن برای نصب.
- برای اندروید و آیاواس هم از فروشگاهاشون میشه دانلود کرد.
- درواقع نرمافزار مندلی قسمت کوچیکی از پروژهی مندلیه! توی صحفهی اصلی سایتشون ادعا های جالبی هست.
اولین کسی باشید که یک دیدگاه ارسال میکند.