۱. سوالی که خیلی وقتها از من پرسیده میشه اینه: چرا پایتون؟ چرا پی اچ پی نه؟ چرا دات نت نه؟ چرا جاوا نه؟ خب جوابهای متنوعی هست که میشه به این سوال داد. این جا یکیش رو می نویسم و امیدوارم که فرصت بشه از هر زاویهای بررسیش کنم.
۲. پایتون زبان جدیدی نیست. در واقع از نظر قدمت تقریبن هم سابقه جاوا حساب میشه و از دات نت و سی شارپ هم پیرتره. اما تا حدودی گم نام تر از الباقیه. بارها اتفاق افتاده که آدم ها بدون آگاهی داشتن، من رو متهم کنن به استفاده از زبان گمنام و بدون کاربرد. اما پایتون شاید معروف نباشه(که داره میشه) اما اصلن بدون کاربرد نیست.
۳. شاید در برخورد اول، سینتکس یک زبان مهمترین چیزیه که میشه بهش توجه کرد و اینجا هم به همین قضیه بسنده میکنم. پایتون از نظر ظاهری شبیه زبانهای رایج نیست. درواقع دقت اگر بکنید می بینید که اکثر زبانهایی معروف به شدت از روی سی الگو برداری کردن. ولی توی پایتون قضیه فرق داره. اینجا خبری از سمی کالن نیست. خبری از کرلی بریس(آکولاد) نیست. خیلی جاها حتی از پرانتز هم استفاده نمیشه. مثلن شرط ها و حلقه ها به پرانتز احتیاج ندارن. این باعث میشه برنامه نویس تا حد زیادی از شر اون دکمههای اعصاب خورد کن و پرتکرار که همهشون هم توی قسمتهای ناجور کیبوردن، خلاص بشه.
۴. کدهای زیر رو نگاه کنید:
مثال معروف سلام دنیا که توی سی و جاوا به اون هم نوشتن نیاز دارن توی پایتون با یه خط قابل انجام دادنه. البته که نمیشه نتیجه گرفت که مثلن یه برنامه ۱۰۰۰ خطی توی جاوا، با پایتون توی ۲۰۰ خط قابل انجامه. اما چیزی که میشه نتیجه گرفت اینه که پایتان به شدت ما رو از نوشتن قسمتهای زاید و حوصله سر بر برنامه خلاص می کنه. این خوبه. واقعن خوبه. این به برنامهنویس این امکان رو میده که روی قضیهی اصلی تمرکز کنه. این به شدت سرعت توسعه نرم افزار رو بالا می بره.
۴. توی مطالب بعدی احتمالن برم سراغ گستردگی حوزههایی که پایتون توشون قابل استفادهس. همینطور اینکه کجا و چرا باید پایتون رو به مثلن جاوا ترجیح داد و چیزای دیگهای از این دست. اگر برنامهنویس و مخصوصن برنامهنویس پایتون هستید ممنون میشم تجربیاتتون درمورد پایتون رو برام کامنت کنید یا توی به جیمیل resa.keshavarz بفرستید (به املای ادرس حتمن دقت کنید). شاید بتونیم با همفکری پایتون رو جور بهتری معرفی کنیم به تازه برنامهنویس ها یا اونایی که هنوز از پایتان زیاد آگاه نیستن.
- درواقع تلفظ درست اسم این زبان میشه پایثان. ث هم به صورت تلفظ عربیش منظورمه. ولی خب از اونجایی که این صامت توی زبان فارسی زیاد رایج نیست به ت بسنده شده. پس تلفظ معقول میشه پایتان. ولی خوب یا بد پایتون رایج تره و اینجا هم یکی درمیون از هردو اسم استفاده کردم که یکی به میخ و یکی به نعل خورده باشه.
[…] نویس باید بدونه بندازید. همینطور اگر خواستید مطلب معرفی پایتون رو هم […]
[…] کنید. مثلن کتاب 97 چیز که هر برنامه نویس باید بدونه. یا معرفی زبان برنامهنویسی پایتون میتونه براتون جالب باشه. درکل میتونین تگ […]
[…] از زبان برنامه نویسی پایتون نوشته بودم و اینکه چرا دوستش دارم. یکی از دلایلی که […]
[…] اما در مقابل، توی آسونی، جاوا اصلن آسون نیست. برخلاف زبان پایتون که خیلی سرراست و شسته رفتهس، جاوا خیلی دست و پا گیره، […]
[…] کنیم؟ این که کدوم زبان زبان اول باشه نسبتن مهمه. پایتون یکی از گزینههای خوبه. همه چیز رو سرراست کرده. ظاهر […]
[…] موقع نصب آناکوندا دو تا گزینه هست: آناکوندا برای پایتون ۲ و آناکوندا برای پایتون ۳. من خودم با پایتون سه بیشتر […]