۱. ننه دلاور یه فروشندهی دوره گرده. ینی یه درشکه/گاری داره و دوره میگرده. هرچی گیرش بیاد میخره و گرونتر میفروشه. مخصوصن چیزایی که به درد سربازا میخورن. آخه سربازا راحت نمیتونن برن اینور و اونور و مجبورن از اون خرید کنن. ننه دلاور سه تا بچه هم داره که باهاشن و کمکش میکنن. البته سرنوشت هرکدوم متفاوته و پر از فراز و نشیب.
۲. ننه دلاور و فرزندانش. کتاب واقعن جالبیه از برتولت برشت آلمانی. درواقع یه نماشنامهس. یه نمایشنامه با شخصیتای ساده اما جالب. مخصوصن ننه دلاور و سه تا بچههاش. بچههایی که از مادر با هم مشترکن اما پدرای متفاوتی دارن، چرا؟ چون ننه دلاور یه فروشندهی دوره گرده. برتولت برشت یکی از نویسندههاییه که نه فقط بخاطر خلاقیتی که توی داستان سرایی داره، اما همینطور بخاطر درک عمیق و جالبی که از جهان داره و نگرش و تحلیلش از جهان، معروفه. برشت رو من اولین بار با همین کتاب شناختم و داستانی کوتاه معروفی هم داره به اسم اگر کوسه ها آدم بودند. به شدت این کتاب رو پیشنهاد می کنم.
۳. از بعد داستانی این نمایشنامه اگر بگذریم، چیزی که جذابش میکنه توصیفات جالبیه که از زندگی زمان جنگ به ما ارایه میده. از کارهایی که انجام میدن، سختیهاش و جالب تر از اون نگرش آدمهای مختلف درمورد جنگ. این که چرا چیزی به این وحشتناکی برای یکی محبوبه، برای یکی تفریحه و برای یکی منبع درآمد. برشت یقینن تونسته توی این کتاب تصویر جالبی از جنگ رو ارایه بده. البته این جنگی که توی این کتاب جاریه مربوط میشه به قرن هفدهم و خیلی با زمان ما فاصله داره اما مساله اینه که انسان ها در بعضی موارد هنوز هیچ تغییری نکردن و همچنان دیدگاه برشت در مورد قضیه جذاب و شنیدنیه.
۴. این کتاب رو درواقع دو یا سه سال پیش خوندم و دلیل این که امشب دارم اینجا معرفیش میکنم، مطلبی بود که چند شب پیش در مورد فیلم دانکرک کریستوفر نولن نوشتم و فکر میکنم بعد از یه روایت نه چندان جذاب از جنگ (حداقل نه در حدی که از نولان توقع میره)، از یک مورد خوب هم باید حرف زد. البته قبلن هم درمورد کتاب سکوت دریا نوشته بودم و روایت جالبی که از جنگ برای ما تعریف میکنه. درضمن فیلم بازی تقلید هم که معرفی کرده بودم، توی زمان جنگ داره اتفاق میافته.
۵. این کتاب توی ایران با ترجمه مصطفی رحیمی و به اسم ننه دلاور و فرزندان او منتشر شده. ناشر هم انتشارات خوش نام نیلوفر هست. درضمن اجرایی هم داشت این نمایشنامه چند سال پیش، با عنوان ننه دلاور و فرزندانش که نقش ننه دلاور رو فاطمه معتمد آریا بازی کرده بود. اجرای واقعن خوبی بود و واقعن لذت بخش. فیلم اجرا هم توی یک سری کتابفروشی ها هست. اون هم پیشنهاد میشه. هرچند که هدف از اول این بوده که مخاطب نمایش رو ببینه اما توی این مورد همچنان به نظرم خوندن کتابش بهتره.
من همیشه کتاب خوندن رو دوست داشتم، با این حال هیچوقت کتاب خون نبودم! لااقل کتابی غیر از کتابهای مربوط به کامپیوتر رو نخوندم!
کتابهای زیادی رو تست کردم که بشینم بخونم. تاریخی، داستانی، ادبی، اجتماعی و … امیدوارم این سبک از کتاب رو بتونم بخونم و ارتباط برقرار کنم و بیشتر از ۴۰-۵۰ صفحه اش رو بتونم بخونم، قبل از اینکه برا همیشه بذارمش کنار! 🙂
ممنون از معرفی به نظر داستان باحالی باشه.
شاید با تعریف ددلاین برای اتمام کتاب حاصل بهتری داشته باشه. مثلن برای این کتاب میتونی حداکثر ده روز رو تعیین کنی. امیدوارم لذت ببری.